« 2019. július »
július
HKSzeCsPSzoV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Bejelentkezés


Elfelejtett jelszó?
 

Gyülekezeti könyvtár

“Ismerjük hát meg, törekedjünk megismerni az Urat!” (Hóseás 6:3)

  A keresztény élet kiváltsága, hogy személyesen ismerhetjük Istent, és kapcsolatunk lehet a világ teremtőjével. Isten a mi apukánk, Jézus a mi barátunk és Megváltónk, a Szent Lélek a mi Vigasztalónk és bátorítónk. A keresztény élet célja, hogy Istent olyan mélyen megismerhessük itt a földön, amennyire az csak lehetséges egy emberi lény számára.

A 2007. áprilisában létrehozott gyülekezeti könyvtár is éppen azt a célt szolgálja, hogy ösztönözze és segítse a testvéreket személyes hitben való növekedésükben és Isten minél mélyebb megismerésében. A kölcsönözhető könyveket különböző kategóriákba csoportosítottuk, hogy mindenki könnyedén böngészhessen a korosztályának és érdeklődésének megfelelő könyvek közt.

 

Kölcsönzési rend

Arra kérjük a testvéreket, hogy aki szeretne a könyvek közül kölcsönözni, töltse ki a könyvespolc oldalára kifüggesztett kölcsönzési nyilvántartást. Erre azért van szükség, hogy nyomon tudjuk követni, hogy éppen kiknél vannak a kölcsönzött könyvek, és tudjuk, mely könyvek a legnépszerűbbek, hogy később ez alapján tudjuk kibővíteni a könyvtárat új olvasnivalókkal.

A kölcsönzési nyilvántartásra a következő adatokat kérjük vezetni:

1. A kölcsönzött könyvek előlapján olvasható háromjegyű azonosító szám

2. A kölcsönző neve

3. A kölcsönző elérhetősége

4. A kölcsönzés ideje

5. Kérjük jelölni a listán, ha a könyveket visszahoztak a könyvtárba, illetve

    kölcsönzési határidő hosszabbítása esetén a hosszabbítás dátumát.

A kölcsönzési határidő egy hónap, de természetesen van lehetőség a kölcsönzési határidő meghosszabbítására személyesen az istentiszteleteken vagy telefonon Vertenyi Domonkosnál.

 

A könyveket nem csak saját használatra lehet kikölcsönözni, hanem bátorítjuk a testvéreket, hogy vigyenek a könyvek közül érdeklődő ismerőseiknek, családtagjaiknak is. A könyvtár célja, hogy szolgálja mindazok épülését, akik igénybe veszik ezt a lehetőséget. Kívánjuk, hogy minél többen találjanak ösztönzést, segítséget és bátorítást ezáltal saját hitéletükben és lelki növekedésükben.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
Bibliaolvasás

Egy év alatt végig a Biblián - átdolgozott, több szempontból ésszerűsített ajánlás!

A napi beosztás és segédanyagai itt találhatók!

A részletes leírás itt olvasható!

Adományok

Egyházfenntartói járulékát, általános vagy céladományát köszönettel fogadjuk az alábbi bankszámlaszámon:

Tatabányai Evangélikus Egyházközség
11740009-20201533